Vliegtickets

Het is op verschillende manieren mogelijk om vanuit België of Nederland naar Kroatië af te reizen. De meeste mensen zullen er voor kiezen om te vertrekken vanaf de luchthaven van Zaventem of vanaf de luchthaven van Schiphol waardoor we bij het samenstellen van deze pagina vooral met deze twee luchthavens rekening hebben gehouden. Bent u op zoek naar informatie over vluchten en vliegtickets naar Kroatië, dan vindt u op deze pagina meer dan waarschijnlijk de informatie waarnaar u op zoek bent.

Vluchten naar Rovinj vanuit Zaventem (BE)

1.) Croatia Airlines
Croatia Airlines vliegt van Zaventem via Zagreb en Zadar naar Pula in Istrië. Daar Pula geen internationale luchthaven is zijn er geen rechtstreekse vluchten. Wie met Croatia Airlines vanuit Zaventem naar Pula vliegt gaat dan ook altijd eerst naar de hoofdstad Zagreb. Daar wordt er overgestapt voor een (vaak) aansluitende vlucht naar Pula. De vlucht van Zagreb naar Pula gaat in de meeste gevallen via Zadar. In Zadar wordt normaal niet overgestapt. Het is in principe ook mogelijk om gewoon op Zagreb te vliegen en vervolgens met de auto naar Rovinj te rijden. U komt dan langs enkele boeiende plaatsen waaronder ook het bekende Rijeka. De afstand van Zagreb tot Rovinj bedraagt zo'n 250 kilometer.

2.) Lufthansa & Air Berlin
Een vreemde samenstelling van twee luchtvaartmaatschappijen die eigenlijk helemaal niets met elkaar te maken hebben. Toch konden ze in dit overzicht niet ontbreken. De reden daarvoor is de connectie tussen de luchthaven van Zaventem en de luchthaven van Rijeka. Het is mogelijk om van Zaventem met een rechtstreekse vlucht naar Stuttgart te nemen en van daaruit verder te vliegen naar Rijeka. Het eerste traject wordt gevlogen door Lufthansa (Zaventem - Stuttgart) en het tweede traject door Air Berlin (Stuttgart - Rijeka). Beide vluchten duren samen zo'n 2 uur en 15 minuten. U dient wel goed de vertrektijden te controleren en deze op elkaar af te stemmen. Daarnaast zijn de rechtstreekse vluchten tussen Stuttgart en Rijeka beperkt en zijn ze eveneens afhankelijk van de periode waarin er gevlogen dient te worden (tussen mei en september). De afstand van Rijeka tot Rovinj bedraagt zo'n 90 kilometer.

3.) Ryanair
Het is mogelijk om met Ryanair (rechtstreeks) van Charleroi naar Zadar in Kroatië te vliegen. Wanneer u met de auto van Zadar naar Rovinj wil dient u er rekening mee te houden dat u nog een flinke afstand dient te overbruggen. De afstand van Zadar tot Rovinj bedraagt zo'n 380 kilometer. Iets eenvoudiger is het echter om van Charleroi eveneens met Ryanair rechtstreeks naar het Italiaanse Trieste te vliegen. Hoewel u er dan rekening mee dient te houden dat u twee grensovergangen heeft (Italië - Slovenië en Slovenië - Kroatië) bedraagt de afstand van Trieste tot Rovinj amper 104 kilometer. Afhankelijk van de periode waarin u reist dient u wel rekening te houden met eventuele vertragingen aan de grens.

 

Vluchten naar Rovinj vanuit Schiphol (NL)

1.) Croatia Airlines
Ook vanuit Nederland (in dit geval Schiphol) vliegt Croatia Airlines naar verschillende plaatsen in Kroatië. Ook hier geldt opnieuw dat Zagreb rechtstreeks aangevlogen wordt en dat er eventueel aansluitende vluchten kunnen worden ingelegd naar onder andere Pula. Ook in dit geval gaat de vlucht dus eerst van Schiphol naar Zagreb om vervolgens na een overstap door te vliegen naar Pula. Op dit traject zit in de meeste gevallen eveneens de extra tussenlanding in Zadar. Hier dient niet overgestapt te worden. Hou er rekening mee dat een vlucht van Schiphol naar Kroatië in de meeste gevallen duurder is als een vlucht van Zaventem (of Charleroi) naar Kroatië.

2.) KLM & Air Berlin
Lufthansa mag dan niet rechtstreeks van Schiphol naar Stuttgart vliegen, KLM doet dat wel. Het betreft een rechtstreekse vlucht van ongeveer 1 uur en 15 minuten, maar u dient wel rekening te houden met een aanzienlijk hoger prijskaartje. Een rechtstreekse vlucht van Zaventem naar Stuttgart met Lufthansa kost zo'n 150 a 170 euro. Een rechtstreekse vlucht met KLM van Schiphol naar Stuttgart kost zomaar even het dubbele. Controleer goed het tijdstip van de KLM vluchten voor uw aankomst in Stuttgart. Hou ook rekening met de dagen waarop er rechtstreekse vluchten zijn van Stuttgart van Rijeka (niet dagelijks!) met Air Berlin.

3.) Lufthansa & Air Berlin
De combinatie die we voor een vlucht naar Rijeka vanuit Zaventem hebben gemaakt geldt eigenlijk ook voor een vlucht vanuit Schiphol. Het enige verschil is dat Lufthansa niet rechtstreeks van Schiphol naar Stuttgart vliegt, maar via een tussenlanding in Frankfurt. Het traject van Stuttgart naar Rijeka is natuurlijk wel gewoon hetzelfde, net als de afstand van Rijeka naar Rovinj.