Documenten

Bent u van plan om naar Rovinj in Kroatië op reis te gaan? In dat geval raden we u aan om de informatie op deze pagina even uitvoerig door te nemen. We vertellen u graag welke documenten u nodig heeft en waar u allemaal rekening mee dient te houden op administratief vlak. Ook voor mensen die hun huisdier mee willen nemen naar Kroatië is op deze pagina speciale informatie terug te vinden.

Algemeen:
Reizigers die naar Rovinj / Kroatië willen reizen dienen in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart. Een paspoort en / of visum is niet nodig.

Identiteitsbewijs voor kinderen:
Let op! Hoewel de Kroatische overheid reeds het identiteitsbewijs voor kinderen jonger dan 12 jaar aanvaardt is het zo dat verschillende luchtvaartmaatschappijen hier kennelijk nog geen officiële bevestiging van hebben ontvangen. Het wordt sterk aangeraden om dit na te gaan bij de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt om onaangename verrassingen aan de grens te voorkomen.

Rijbewijs:
U dient in het bezit te zijn van een Belgisch rijbewijs, net als een grijze kaart van het voertuig in kwestie en een geldige verzekering. Hou er rekening mee dat uw verzekering eveneens dekking moet bieden in het buitenland / Kroatië!

Huisdieren:
Huisdieren dienen voor een bezoek aan Rovinj / Kroatië te beschikken over een paspoort. Daarnaast dienen ze eveneens ingeënt te zijn tegen hondsdolheid en moeten ze beschikken over een chip. Hou er rekening mee dat de lokale autoriteiten het recht hebben om uw huisdier de toegang tot het land te ontzeggen wanneer men vaststelt dat één van deze net opgenoemde zaken niet inorde is.