Boeken

Door de jaren heen zijn er verschillende boeken en reisgidsen verschenen met informatie over Kroatië en Rovinj. Op deze pagina hebben we voor u een overzicht gemaakt van de interessantste reisgidsen en reisboeken die verschenen zijn over Rovinj en Kroatië. Wanneer u interesse heeft om een reis te ondernemen naar Kroatië of Rovinj zijn deze reisgidsen stuk voor stuk interessante naslagwerken. Ook voor wie gewoon interesse heeft in het land Kroatië of in de stad Rovinj kunnen deze boeken interessant zijn.

ANWB Extra Kroatië
De ANWB Extra reisgids van Kroatië staat wederom boordevol interessante informatie en leuke weetjes. Daarnaast is de reisgids zoals steeds voorzien van een gedetailleerde map en worden er enkele niet te missen hoogtepunten voorgesteld. Ook deze worden aangeduid op de kaart zodat u ze zeker en vast niet zult overslaan! De ANWB Extra reisgidsen mogen dan beschikken over een (zeer) compact formaat, ze maken niet voor niets bij heel wat reizigers standaard deel uit van hun backpack.

Capitool Kroatië
De Capitool reisgidsen hoeven eigenlijk helemaal geen introductie meer te krijgen. Sinds jaar en dag worden ze aanzien als één van de beste, zoniet de beste reisgidsen op de markt en dat hebben ze niet alleen te danken aan hun schat aan informatie, maar ook aan het verbluffende beeldmateriaal. Deze laatste is dan ook zonder twijfel de grootste troef van de Capitool reisgidsen en zo ook voor die van Kroatië. Boeiende informatie wordt perfect aangevuld met haarscherpe beelden welke u een perfect idee kunnen geven van hoe de locatie er in het echt uit moet zien. In ieder geval kunnen ook wij de Capitool Kroatië zonder twijfel van harte aanbevelen, zeker voor reizigers, maar ook voor wie gewoon geïnteresseerd is in Kroatië!

Dominicus Kroatië
De Dominicus Kroatië is opnieuw een zeer complete reisgids geworden. Wie enkel en alleen op zoek is naar informatie over de cultuur, de geschiedenis, het klimaat, etc. kan reeds een zeer uitgebreid aanbod aan informatie in de reisgids terugvinden. De reiziger die ook wil weten welke bezienswaardigheden er allemaal in Kroatië terug te vinden zijn en welke steden nu zeker niet over het hoofd gezien mogen worden vindt echter ook deze informatie gewoon in de gids terug. De uitgebreide informatie in combinatie met het mooie beeldmateriaal zorgen er in ieder geval voor dat de Dominicus Kroatië opnieuw een stevige aanrader is geworden.

Groene Gids Kroatië
De Groene Gids staat sinds jaar en dag bekend als één van de beste reisgidsen op de markt. De bijzonder gedetailleerde indeling is hier zonder enige twijfel één van de oorzaken van. Zowat alle belangrijke steden worden individueel besproken. Daarnaast wordt er eveneens steeds aangegeven wat u in de omgeving van de stad in kwestie nog kunt gaan bekijken of bezoeken en wordt er eveneens speciale aandacht geschonken aan reizen met kinderen, iets wat tal van andere reisgidsen wel eens over het hoofd durven zien. De Groene Gids Kroatië is door z'n complete aanbod aan informatie een niet te onderschatten aanvulling op uw collectie reisgidsen. Ook voor wie gewoon geïnteresseerd is in Kroatië is deze gids zeker en vast een aanrader.

Trotter Kroatië
Backpackers hebben hun eigen manier van reizen, maar ook zij hebben natuurlijk een bepaald hulpmiddel nodig om de juiste weg te kunnen vinden. De Trotter Kroatië wijst hen in ieder geval de weg in Kroatië. De Trotter Kroatië is een zeer complete reisgids welke de reiziger niet alleen meeneemt in de geschiedenis en de cultuur van het land, maar ook nog eens per streek exact gaat vermelden wat je er gewoon gezien "moet" hebben. Daarnaast krijgt de lezer een mooi overzicht van verschillende accommodaties en worden tips gegeven om met een beperkt budget zoveel mogelijk te zien en te doen. De eenvoudige en losse schrijfstijl zal backpackers zonder enige twijfel aanspreken. Wat ons betreft in ieder geval zeker en vast een aanrader, zelfs voor gewone reizigers kan dit een leuke aanvulling zijn op hun bestaande reisgidsen.

Vaarwijzer Kroatië
De Vaarwijzer boeken zijn bij de reizigers die ook af en toe op zee vertoeven zonder enige twijfel reeds bekend. Ook bij eigenaars van een boot die geregeld eens naar het buitenland varen zal deze naam zonder enige twijfel een belletje doen rinkelen. De Vaarwijzer Kroatië is wederom een zeer compleet boek geworden waar verschillende essentiële onderdelen van varen in Kroatië aan het licht worden gebracht. Belangrijke punten die zeker niet over het hoofd gezien mogen worden, worden extra uitgelicht zodat de lezer, wanneer hij een reis naar Kroatië boekt, tot in detail weet waar hij allemaal rekening mee dient te houden. Voor wie geregeld in Kroatië gaat varen is dit in ieder geval een niet te missen stukje lectuur!