Financieel

Wanneer u er voor kiest om naar één van de traditionelere vakantielanden op vakantie te gaan weet u waaraan u zich op financieel vlak kunt verwachten. Zeker wanneer het een land uit de eurozone betreft is het bijzonder eenvoudig om u op financieel vlak voor te bereiden op uw vakantie. Voor Kroatië ligt dat vooralsnog even anders. Kroatië is geen lid van de eurozone waardoor u hoe dan ook rekening zult moeten houden met een andere munteenheid. Op deze pagina voorzien we onze bezoekers van allerhande informatie die te maken heeft met financieel Kroatië.

Algemeen:
In Kroatië wordt er betaald met de Kroatische Kuna. U dient er van uit te gaan dat de euro nergens wordt geaccepteerd, ook al kunt u er op bepaalde plaatsen prima mee betalen. Wanneer u door de politie wordt tegengehouden en u een boete dient te betalen is het vaak goed om te weten dat men geen boetes in euro's mag ontvangen. U dient met andere woorden de boete altijd in Kuna te betalen. Heeft u allleen maar euro's bij zich, dan dienen de lokale autoriteiten de boete naar uw huis op te sturen waarna hij gewoon overgeschreven kan worden.

Bankkaarten:
U kunt met uw Belgische of Nederlandse bankkaart(en) geld afhalen in Kroatië. Er zijn in Rovinj verschillende bankautomaten waar u geld kunt afhalen. Ook op de Kroatische luchthavens kunt u vlot geld afhalen met uw bankkaart.

Creditcards:
Creditcards worden vooral in de grotere hotels en restaurants vaak zonder probleem geaccepteerd. Hou er echter wel rekening mee dat, dat niet overal het geval is. Daarnaast dient u er eveneens rekening mee te houden dat geld afhalen met uw creditcard ook in Kroatië duur is. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk te vermijden.

Prijs van een overnachting:
De prijzen van hotels, campings, appartementen, etc. zijn zeer uitéénlopend. Hoewel Kroatië vaak nog steeds goedkoper is dan andere vakantielanden is de prijs de laatste jaren aan het stijgen. Ook de kwaliteit van de hotels wordt steeds beter met de komst van nieuwe 4- en zelfs 5-sterrenhotels. De diversiteit op vlak van comfort en eventuele luxe zorgt er in ieder geval voor dat er voor iedereen (en vooral voor ieders budget) wel een overnachting is te vinden in Rovinj.