Rondvaarten

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat vooral mensen die houden van de zee en van varen er vaak voor kiezen om in de zomer op vakantie te gaan naar het prachtige Kroatië. Heel veel vakantiegangers kiezen er bijgevolg voor om de omgeving van hun verblijfplaats niet per auto, maar wel per boot te verkennen. Indien ook u graag eens een boottocht zou willen maken raden we u aan om de informatie op deze pagina even grondig door te nemen. We geven u graag enkele interessante tips waarbij u eigenlijk haast verplicht dient te beschikken over een (eigen) boot.

Rondvaart langs de kust van Kroatisch Istrië
Voor wie het niet perse ver hoeft te zijn en ook voor wie niet meteen ver de zee op wil gaan kan een rondvaart langs de kust van Istrië een aanrader zijn. Let op, deze rondvaart blijven binnen de Kroatische landsgrenzen en vaart met andere woorden langs steden als Novigrad, Umag, Vrsar, Porec en Pula. Het is mogelijk om een rondvaart op maat samen te kunnen stellen.

Een bezoek aan de eilandengroep Brijuni
De eilandengroep Brijuni is een niet te missen bezienswaardigheid in Kroatië. Elk jaar opnieuw verwelkomen de eilanden duizenden toeristen en die weten waarom. Op de eilanden heeft zich immers een bewogen geschiedenis afgespeeld. De eilandengroep is op geen enkele manier verbonden met het vaste land. U bent dus met andere woorden genoodzaakt om de omgeving per boot te verkennen. Het is toegestaan om op twee van de eilanden aan te leggen, namelijk Veli Brijuni en Mali Brijuni. Natuurliefhebbers komen op deze eilanden in ieder geval zonder twijfel aan hun trekken.

Even de grens met Slovenië over
De kust van Istrië is prachtig om te aanschouwen vanaf het water. Dat is echter niet alleen zo in Kroatië, maar ook in Slovenië. Een unieke excursie is dan ook om de grens Kroatië - Slovenië over te steken op het water. U kunt dan doorvaren naar plaatsen als Portoroz, Koper en Izola. Stuk voor stuk pareltjes aan de Sloveense kust en zeker en vast een bezoekje waard.

Excursies op maat
De omgeving van Rovinj heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan bovenstaande. Voor wie specifieke wensen heeft is het mogelijk om een excursie op maat samen te stellen. Er wordt u dan een geheel vrijblijvende offerte opgestuurd waarna u kunt beslissen of u de excursie ook daadwerkelijk wenst te boeken of niet.

Alle bovenstaande excursies kunt u boeken bij het Belgische bedrijf Boatadventure. Voor meer informatie en / of vragen kunt u terecht op hun website, namelijk www.boatadventure.eu of kunt u een email sturen naar info@boatadventure.eu.